Cozy Friday...

Jag tänkte att jag skulle bjuda på en bild från mitt projekt i bilden, jag skulle ta ett stilleben, en landskapsbild, ett porträtt och en närbild. Detta är då mitt stilleben, som jag är väldigt nöjd med!
 
Äntligen helg! Inte för att veckan går långtsamt - för som alltid går tiden väldigt fort, utan eftersom jag alltid längtar till helgmyset när man ligger i soffan och tittar på filmer eller serier. Jag har, som alltid, Reign, Vampire Diaries och Stalker + att jag vill se någon mysig film i helgen också, vilket alltid är mysigt!  
 
Jag är ledsen över att det bara blir inlägg på helgen, men det är då jag har tid! 

Recension: The Fault In Our Stars (SV)

FÖRR ELLER SENARE EXPLODERAR JAG (John Green) / KÖP
Handling: Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan.
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö).
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. 
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k.

Orginaltitel: The Fault In Our Stars (John Green)
Sidor: 307
Betyg: 8/10
Min Åsikt: En gripande historia, man kommer lätt in i boken och får "känslor" för karaktärerna. Men ibland anser jag att boken blev lite tråkig, det var samma om och om igen och jag ville att något "oj"-aktigt skulle hända, men det hände aldrig. Det kan ha varit eftersom jag såg filmen innan jag läste boken men på något sätt kunde jag inte bli lika "inne" i boken som jag blir med många andra spännande och bra böcker. Jag rekomenderar den eftersom det är en gripande läsning men enligt mig är filmen mycket bättre än boken, eftersom man får se mer in i Hazels och Agustus liv i filmen än i boken.  

A long time ago?

Det var ett tag sedan jag gjorde ett peronligt inlägg men jag har inte haft så mycket att skriva om. Nu däremot, har jag något litet som förändrar ganska mycket av min vardag efter sommaren. Jag har helt enkelt valt gymnaisum! 

Så efter jag gjorde en ansökan på internet om vilket gymnasium jag vill spendera de 3 kommande åren på och vilket linje så har jag nu klickan in och officiellt valt ett gymnasium! För min del blev det en rolig danslinje men för många andra blir det natur, samhäll eller helt enkelt något annat roligt och intressant som de vill lära sig mer om! 

Nu ska jag ta och sätta mig ned i soffan och titta på det senaste avsittet av Reign, helt enkelt ha lite lördagsmys!

Vill se: The Age Of Adaline

THE AGE OF ADALINE (Blake Lively, Harrison Ford, Salvador Paskowitz)
Handling: Adaline som är född i början av 1900-talet, kör ett natt av vägen och voltar med sin bil ner i en damm. Efter bilolyckan har Adaline slutat att åldras, hennes liv blir till en ständig flykt och hennes enda barn blir gammal och grå. Medan Adaline blir kvar i sin unga form. 
År: 2015
Premiär: 24 April 2015 (USA)
Jag älskar Blake Lively och att se henne i ännu en film kommer bli så spännande! Jag är så uppspelt över att få se The Age Of Adaline, speciellt eftersom den verkar ha en så bra handling och att det är en speciell film som det inte finns så många av. Det ska definitivt bli spännande!

Recension: The Equlizer

THE EQULIZER (Denzel Washinton, Martin Csokas, Chloë Grace Moretz)
Handling: Washington McCall, en tidigare fältjägare som efter att ha fejkat sin egen död lever ett stilla liv i Boston. Han drabbas av ett ofrivilligt avbrott i pensionen då han måste rädda en ung flicka, Teri och plötsligt står öga mot öga mot ett gäng våldsamma ryska gangsters. Hans hämndaktioner återupplivar samtidigt hans känsla för rättvisa.
År: 2014
Betyg: 8/10
Min Åsikt: Den var bra och spännande, en action-film som för mig är till för mys framför soffan med familjen (Kanske inte precis mys med just denna filmen på grund av dens grova action). Men för mig är dessa filmer till för soffan och familjen och inte till för bara mig och min Ipad. Man fick under filmens gång se mycket action och mycket våld, den var både spännande och mystisk. Man fick veta mycket om Bob, eller Robert, som var huvudpersonen i filmen och hur han står för rättvisa. Däremot var den ganska långtråkig och man fick nästan se för mycke utav den, filmen vara i ca. 2 timmar och det är för långt tid för en action-film enligt mig. Jag rekomenderar den stort, den var otroligt bra gjord och bra skådespelad. Men som jag skev, för lång och ibland lite långtråkig!