Sommarläsning: ♥ Det handlar om dig ♥

DET HANDLAR OM DIG (Sandra Beijer) / KÖP
Handling: Historien om den första, stora kärleken - den som förändrar allt. Den utspelar sig i Stockholms innerstad och man kastas mellan hopp och förtvivlan, lycka och sorg, upphetsning och apati. En poetisk roman för alla som varit kära - det spelar ingen roll om man är 15 eller 45.
Sidor: 255
Betyg:  10/10
Min Åsikt: Gud vad bra. Jag har aldrig läst ut en bok på två dagar förrän nu. Det Handlar Om Dig var intressant och rolig att läsa och man vände sida efter sida utan att kunna sluta. Man ville inte sluta läsa, jag har aldrig varit med om en sådan här bok förut. Jag helt älskar denna boken, den förklarar känslor väldigt bra och jag förstår allt av boken. Detta är en bok som måste läsas i ens liv. Den får 10/10 eftersom det är en sådan bra tonårsbok att läsa på sommaren, en "måste läsa bok" helt klart!
 

Recension: Maze Runner - I dödens labyrint (bok)

 
 
THE MAZE RUNNER: I DÖDENS LABYRINT (James Dashner) / KÖP
Handling: När Thomas vaknar upp i en hiss minns han ingenting, bara sitt eget namn. När hissdörrarna öppnas möter Thomas en stor grupp tonårskillar, som liksom han själv har fått sina minnen raderade. De är inlåsta i ett stort område som omges av höga stenmurar.
       
Allt de vet är att dörrarna till en enorm labyrint som omger dem öppnas varje morgon, och varje kväll stängs de. Labyrinten myllrar av dödliga faror, och väggarna i den flyttas dessutom varje natt.
På något sätt måste de försöka hitta ut, men hur?
       
Då händer något oväntat - Teresa skickas dit. Hon är den första tjejen någonsin som kommit. Det verkar som om hon och Thomas känner varandra sedan tidigare. Vad betyder det? Kan hon vara till hjälp när de ska försöka ta sig därifrån levande? Och vem vet vilka svar som väntar där ute ...
Sidor: 384
Betyg: 9/10
Min Åsikt: Jag älskar filmen och jag älskar boken, boken är dock ganska olik från filmen vilket man blir besviken på om man ser filmen först. Däremot tycker jag det är bra att de inte hade med vissa saker som hände i boken i filmen, då skulle filmen varit lite barnslig - enligt mig. Boken fick en 9/10 eftersom den är lite barnslig ibland. Vissa saker som Thomas kan göra och hur de kom ut ur labyrinten tycker jag är otroligt mycket bättre i filmen eftersom man nästan suckar över det i boken. Men annars var boken helt suverän, den var alltid spännande och man ville läsa mer efter varje kapitel. Det hände alltid något som underhöll mig som läsare och gjorde att jag ville läsa mer hela tiden! Ett väldigt bra tips till alla som vill ha en bok man aldrig kan lägga ned utan man vill fortsätta och veta mer under hela boken!